Haemme kauneinta Hollola-sukkaa ja sen sukkaystäviä.

Suunnittele ja toteuta Hollolan näköinen villasukkapari. Se voi olla inspiroitunut kotikylästäsi, asuinpaikastasi, Hollolan nähtävyyksistä, kokemuksista Hollolassa, upeista maisemista Maakansassa, Vesikansassa tai Hämeenkoskella, Hollola -brändistä tai näiden yhdistelmästä. Sukka täytyy olla tekijän itsensä suunnittelema ja toteuttama. Nuoret (ja muut rohkeat aloittelijat) saavat hyödyntää teknistä apua neulonnassa. 

Miten osallistut kamppanjaan?

Toimita suunnittelemasi ja valmistamasi sukkapari meille Hollolan pääkirjastolle Piipahluksen asiointipisteeseen 9.8. mennessä. Piipahluksesta saat kuoren, johon laitetaan sukat ja seuraavat tiedot:

Tekijän nimi ja ikä
Yhteystiedot (puh + sähköposti)
Pieni kertomus tai maininta inspiraation lähteestä
Sukan koko
Tieto lahjoituksesta tai noudosta takaisin tekijälle

Tempaukseen osallistuneet sukat lahjoitetaan paikalliseen hyväntekeväisyyteen, vanhustyöhön, nuorten sijoitusyksiköihin ja Päijät-Hämeen keskussairaalaan. Jos haluat säilyttää sukkaparin itselläsi, muista mainita asiasta kuoressa, jättäessäsi sukat meille. Voit myös halutessasi lahjoittaa muitakin sukkia kauttamme paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Yhdessä hyvän tekeminen on kampanjan tärkein tarkoitus.

Kaikki tempauksen sukat tulevat näytteille Hollola-päivään ja Hollolan pääkirjastolle elokuussa. Osallistuneista sukista palkitaan myös Kaunein Hollola-sukka, Rohkea brändisukka sekä Ketterin nuori osaaja elokuussa 24.8 Hollola-päivässä tuote- ja lahjakorttipalkinnoilla. Tekijänoikeus sukan malliin säilyy tekijällä, mutta tarvittaessa neuvottelemme sen käyttöoikeudesta ja korvauksesta kunnassa. Tempaukseen osallistuessaan tekijä antaa oikeuden tuotteen kuvaamiseen ja käyttöön Hollolan kunnan sosiaalisessa mediassa ja markkinoinnissa.

Palkittavien sukkien valintaraadissa on edustettuna Hollola monesta näkökulmasta. Valintaraati koostuu paikallisista käsityön, tekstiilien ja villasukkien asiantuntijoista.

Helena Vaari, tekstiilitaiteilija ja käsityömestari
Airi Järvinen, kuntalainen ja Hollolan eläkkeensaajien pitkäaikainen puheenjohtaja
Raili Yrjölä, entinen kuntalainen ja Hollolan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen lehtori
Katri Pirinen, tekstiilityön opettaja Salpakaankaan koulu, FM
Teemu Laine, valtuutettu, nuorisotyöntekijä ja vannoutunut villasukkien kuluttaja
Hanna Kaitila, Hollolan kunnan kulttuurituottaja ja tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri

Liity mukaan neulomisen iloiseen maailmaan luomaan Hollolan näköisiä villasukkia ja tuomaan lämpöä yhteisöön!

Lisätietoja tarvittaessa:

Hanna Kaitila
Kulttuurituottaja
hanna.kaitila@hollola.fi
040 557 4402