Senioreiden hyvinvointitapahtuma Hollolassa järjestettiin tiistaina 21.11.2023. Teemoina olivat vapaaehtoistoiminta ja liikkuminen. Tapahtuma järjestelyistä vastasivat Hollolan vanhus- ja vammaisneuvosto sekä Hollolan kunta.

Vapaaehtoistoiminnasta ja sen tuomista eri mahdollisuuksista olivat tilaisuudessa kertomassa seudullisen vapaaehtoistoiminnan verkoston alueellinen koordinaattori Hanna Virtanen, MLL:n koordinaattori Sanna Kaukonen sekä Särötoiminnan vapaaehtoiskoordinaattorit Marjo Malm ja Hanna Tanskanen.

Esityksistä nousi esille, että vapaaehtoistoiminta voi tarjota muun muassa mahdollisuuden osallistua yhteisönsä toimintaan, luoda uusia sosiaalisia kontakteja ja tuntea merkityksellisyyttä omassa elämässään. Lisäksi se voi tuoda iloa ja antaa mahdollisuuden jakaa omia taitojaan ja kokemuksiaan muiden kanssa.

Kuvassa osallisuuskoordinaattori Hanna Ruokamo ja vanhus- ja vammaisneuvoston jäsen Riitta Tuominen.

Arjessa liikkumisesta sekä kunnan tarjoamista liikuntamahdollisuuksista olivat tilaisuudessa kertomassa Päijät-Hämeen hyvinvointialueen terveysliikuntakoordinaattori Heli Hautalahti sekä Hollolan kunnan liikunta-asioiden hoitaja Auli Kasakkamäki-Heikkinen. Esityksissä korostettiin muun muassa sitä, että liikkuminen on olennainen osa terveellistä ikääntymistä. Säännöllinen fyysinen aktiivisuus voi ylläpitää lihaskuntoa, parantaa tasapainoa ja ehkäistä monia ikääntymiseen liittyviä terveysongelmia.

Tilaisuudessa kerättiin osallistujilta ideoita siitä, mikä heitä arjessa liikuttaa. Esille nousi muun muassa koira, kaupassa käynti, erilaiset arjen askareet sekä lumi. Tapahtuma oli onnistunut ja antoi varmasti osallistujille paljon uusia ideoita oman sekä läheisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Osallistujien Ideoita arjen liikkumiseen.

Lisätietoja:

Antti Anttonen

hyvinvointikoordinaattori

Hollolan kunta

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Valtuuston päätökset 10.6.2024

Uutiset - 13.06.2024 - Kunnan toiminta