Kävelyä ja pyöräilyä edistetään kunnissa ja kaupungeissa kansanterveydellisistä ja ympäristöön liittyvistä syistä.
Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa panostetaan liikkumiseen varsinkin pääväylillä, jotka määritellään vuoden 2024 aikana. Kyseisten pääväylien kuntoluokitusta nostetaan vastaamaan paremmin kulkijoiden tarpeita. Tämän lisäksi edessä on parannuksia koulumatkojen turvallisuuteen liittyen. Suurennuslasin alle joutuvat koulujen pyöräparkit ja tuloväylät koulun pihaan.

Kevyenliikenteen edistämisellä halutaan vaikuttaa turvalliseen liikkumiseen, mutta myös kestävään kehitykseen. Yli 50 % 1-2 kilometrin matkoista tehdään Hollolassa autolla.  Tähän halutaan tarttua niin, että lyhyet matkat on mielekkäämpää tehdä kävellen tai pyöräillen kun väylät ovat viihtyisät ja hyvässä kunnossa. Kevyenliikenteen väylien kyselystä keväällä 2023 kunta selvisi hyvin arvosanoin, mutta muutoksia on tehtävä, jotta saamme luvut kääntymään ja enemmän ihmisiä liikkumaan kestävästi kävellen tai pyöräillen.

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteitä päivitetään vuosittain kunnan asiantuntijatyöryhmän toimesta. Ohjelman laatimiseen on osallistunut elinvoiman ja hyvinvoinnin palvelualueen, sekä Hollolan Tilapalvelu Oy:n työntekijöitä.

Asian on käsitellyt kunnanvaltuusto kokouksessaan 11.12.2023

Lue uusimmat uutiset

Katso kaikki uutiset

Valtuuston päätökset 10.6.2024

Uutiset - 13.06.2024 - Kunnan toiminta