Hedelmätarhan lammen tulevaisuudesta järjestetään asukasilta 12.6.24

Hedelmätarhan lammelle on valmistunut päivitetty kunnostussuunnitelma, jossa on tarkasteltu lammen nykytilaa sekä esitetty mahdollisia kunnostustoimenpiteitä.
Lampeen johtavasta purosta, lammesta ja sen alapuolelta on otettu vesinäytteitä vuosina 2022 ja 2023, joiden tuloksien perusteella lammen nykytilaa on arvioitu. Päivitetty kunnostussuunnitelma löytyy täältä.

Hedelmätarhan lammen käyttö uimarantana ei ole enää kannattavaa. Lampi ympäristöineen on paikallisesti tärkeä virkistysalue.
Hedelmätarhan lammen vanhalla uimarannalla järjestetään asukasilta ke 12.6. klo. 17.30 – 19. Asukasillassa pohditaan yhdessä, miten aluetta voisi kehittää jatkossa ympäristö huomioiden.
Asukasiltaan ei tarvitse ilmoittautua eteukäteen. Paikan päällä keskustelemassa ovat kunnan ympäristötarkastaja, hortonomi ja vesihuoltopäällikkö. Tapahtumassa on säävaraus.

Lisätietoja: Annariina Keto, annariina.keto@hollola.fi

Hollolan kyliä tutuiksi Avoimet Kylät -tapahtumissa

Luvassa on vauhdikasta menoa ja unohtumattomia hetkiä, kun kylämatkailijat valtaa kylät ympäri Suomen. Tapahtuma tuo kylät parrasvaloihin ja lähimatkailukohteiksi, sillä päivä on täynnä kylien lumoa ja elämää. Päivä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä lähelle kyläelämää ja suomalaista maaseutua. Tavoitteena on nostaa kylät matkailukohteiksi ja sekä rohkaista uusia asukkaita löytämään kodin kylien sydämestä.
Tervetuloa osallistumaan ja nauttimaan kylien tarjoamasta monipuolisesta ohjelmasta.

Kuva: Suomen kylät ry
Hollolan Avoimet Kylät -tapahtumat:

Perheretki Hämeenkosken Kellolanlähteelle klo 10

Kyläkahvila klo 10-12.45, Seurala Hämeenkoski

Hollolan kirkonseudun kylät toimintaesittely, arvonta ja makkaramyynti klo 10-14, Kirkonkylän Sale

Paimelan kylä kesän avaus, klo 10-14, Paimelan koulu

Nerf-sota klo 11-14, Tennilä Santaveräjän kenttä

Hollolan keskiaikaisseuran leiriin tutustuminen mm. jousiammuntaa klo 11-15, Särkäntie 63

Avoimet ovet Ehtootiellä klo 11-17, Pyhäniemi

Siltatanssit klo 13-15, Hämeenkoski kk silta


Kaikki tapahtumat lisätietoineen löydät www.avoimetkylat.fi -verkkosivuilta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä paikalliset yhdistykset, kylät, Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät.