Heinsuon koulun ysit Miska, Miika ja Janne kisasivat itsensä Taitaja9-kilpailun aluevoittoon

Taitaja9 on yläkoululaisille tarkoitettu toiminnallinen leikkimielinen kädentaitokilpailu, jossa koululaiset tutustuvat kolmihenkisissä joukkueissa eri ammattialoihin. Tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta.
Aluekilpailuun poikien joukkue, nimeltään MMJ, pääsi tultuaan kolmanneksi marraskuussa Koulutuskeskus Salpauksessa järjestetyssä paikalliskilpailussa, johon osallistui kaikkiaan 63 joukkuetta eri puolelta Päijät-Hämettä. Heinsuon koululta oli mukana useampi joukkue.

Hämeenlinnan aluekilpailussa kisasi 16 joukkuetta. Tehtäväradalla MMJ-joukkue pääsi muun muassa vaiheistamaan reklmaation, kokoamaan istutuslaatikoita, ompelemaan sekä he rakensivat kehikon ilmanvaihtoputkelle.

Taitaja9-kisassa tarvitaan monen oppiaineen osaamista. Miika Jäämaa rälläköi käsityötunnilla.

Palkinnoksi voitokas joukkue sai 100 euron lahjakortit sekä finaalipaikan valtakunnalliseen kilpailuun. Kaksipäiväinen Taitaja9-finaali järjestetään Kuopiossa 21.-22.5.2024.

Opettajat ottivat tekoälystä vauhtia kevätlukukauteen

Hollolan kunnan opettajat tutustuivat tekoälyn mahdollisuuksiin tammikuussa järjestetyssä koulutusillassa. Atean asiantuntijat Alex Ylinärä ja Joonas Väisänen kertoivat aluksi, mitä tekoäly on ja miten se näkyy arjessamme. He myös pohtivat tekoälyn etiikkaa ja luotettavuutta sekä esittelivät sovelluksia.

Tämän jälkeen opettajat valitsivat itselleen kiinnostavia työpajoja, joissa testattiin käytännössä erilaisia tekoälyä sisältäviä ohjelmia. Työpajoissa tutkittiin muun muassa Microsoftin ja Applen tarjoamia tekoälytoimintoja sekä oppituntien suunnittelua ja kuvien muokkaamista tekoälyn avulla. Oppilaiden käyttämien sovellusten lisäksi opettajat saivat harjoitella ohjatun koneoppimisen prosessia GenAI-hankkeessa kehitetyllä ohjelmalla. Työpajat toteutettiin yhteistyössä kunnan tietohallinnon, perusopetuksen sekä Atean ja Ilona IT:n kanssa.

Tunnelma oli innostunut ja hyväntuulinen. Aihe herätti paljon kiinnostusta ja illan mittaan käytiin monipuolista keskustelua tekoälystä ja sen vaikutuksista nykypäivän opiskeluun.

Perusopetuksen vuosi jatkuu näin yhdessä innostuen ja rohkeasti kokeillen!