Tiirismaa arboretum

Viimeksi päivitetty: 04.10.2023

Tiirismaan satumaisen kauniissa metsässä kuuntelet hiljaisuutta, lepäät luonnon helmassa ja annat aistien herätä pihkakuusen tuoksussa. Alueen luonnonmukainen hoito on suunnitteluvaiheessa.

Portti luontoon

Puupuisto

Tiirismaan ulkoilureitit

OHJEET:

Kunnioita luontoa ja siellä kulkijoita

Hätätilanteessa soita 112

Pidä eläimet kytkettyinä

Nauti luonnosta ja sen puhtaudesta

OHJEET:

Respect the nature and fellow hikers

In a case of an emergency call 112

Keep pets on leash

Enjoy your hike, the nature and its purity

Tiirismaan kierros

Tiirismaan monipuolinen luonto on valtakunnallisesti arvokasta.  Metsäpolut mukailevat maaston muotoja ja korkeimmalle kohdalle päästessä seistään 223 metrin korkeudessa merenpinnasta. Näkymät vaihtelevat ja luonto esittelee parhaita puoliaan pitkin matkaa.

Tiirismaan kierros on 4,5 km pitkä retkeilyreitti, joka kulkee hyvin vaihtelevassa maastossa ja mielenkiintoisia luontokohteita löytyy matkalta monta. 

Pirunpesä ja Martan Maja

kuva 4 linkkinä pirun pesän esittelyyn

Martan Maja laavu sijaitsee Tiirismaalla, 220 metrin korkeudessa Pirunpesän arvokkaan luonnon ympäröimänä. Pirunpesä Hollolassa on Tiirismaan kvartsiittista kallioperää halkova rotko, jonka pystysuorat seinämät ovat jopa 20 metriä korkeita.

Tiirismäen muistot

Tiirismaan Tiirismäki on muinaisjäännöksien alue, jossa aikoinaan asuttiin Tiirismäen talossa. Muinaisjäännökset ovat muistoja menneestä, menneisyydessä eläneiden ihmisten toiminnasta jääneitä jälkiä. Muinaisjäännökset ovat lain suojaamia ja niitä ei saa rikkoa, siirtää tai vahingoittaa millään lailla. Hollolassa muinaisjäännöksiä on lähes 300.

Linkki  reitteihin karttapalvelussa